Ouders
Je praat erover met je partner, de leerkracht en zo mogelijk met je kind of jongere. Je leest op internet, raadpleegt andere personen in je omgeving, probeert verschillende technieken uit, maar je ziet geen verbetering.
Herkent u het bovenstaande dan is misschien het moment aangebroken om in overleg met uw huisarts, op zoek te gaan naar hulp.
Wij bieden hulp bij:
- Problemen voorkomend bij het jonge kind ( 2 – 6 jaar): Faseproblemen; koppigheidsproblemen, zindelijkheidsproblemen, slaapproblemen, eetproblemen.
- Problemen voorkomend bij het basisschool kind (6 – 12 jaar): Faseproblemen; zelfstandigheid, faalangst, laag zelfvertrouwen leerproblemen, eetproblemen, sociale problemen, problemen na verlieservaringen (dood en echtscheiding).
- Problemen voorkomend vanaf de puberteit tot de jong volwassenen leeftijd (12 – 25 jaar): Faseproblemen; identiteitsproblemen, studieproblemen, beroepskeuzeproblemen, angsten, depressie, eetproblemen, seksuele problemen, problemen na verlieservaringen (dood en echtscheiding), zelfstandigheidsproblemen.
Onze behandelmogelijkheden:
- Individuele therapie voor kinderen en jeugdigen
- Ouderbegeleiding
- Mediatietherapie
- Opvoedondersteuning
- Gezinsbehandeling
- EMDR; traumabehandeling
Aanmelding
Met een verwijsbrief van de huisarts of jeugdcoach kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Als wij in het telefonische overleg met u tot een aanmelding bij ons komen, vragen wij U het aanmeldformulier in te vullen. Daarna zal afhankelijk van de wachttijd een eerste afspraak gepland worden.
Intakegesprek
Tijdens het eerste gesprek (intakegesprek) maken wij kennis met elkaar en kind/jongere, bespreken wij het klachtgedrag en stellen zo nodig vragen over de ontwikkeling.
Wij geven u informatie over de behandeling die passend en effectief is bij deze problematiek. Wanneer we van mening zijn dat behandeling in onze praktijk de klachten en problemen kan doen verminderen, stellen we een plan op en kan de behandeling van start gaan.
Behandelovereenkomst
Na het eerste gesprek stellen wij een behandelovereenkomst op die wij in het eerste behandelgesprek bespreken.
Hierin kunt u het volgende lezen:
- Een beschrijving van de problemen van u en het kind/jongere in samenhang met de symptomen.
- Een behandelvoorstel waarin de doelen en de duur van de behandeling beschreven staan.
Als we het met elkaar eens zijn over de inhoud van de behandelovereenkomst dan krijgt u een exemplaar mee naar huis. De behandelovereenkomst komt tussentijds of tijdens de eindevaluatie van de behandeling weer in beeld. We kunnen dan samen bekijken in hoeverre de gestelde doelen zijn bereikt en of bijgesteld moeten worden.
De duur van de behandeling kan verschillend zijn. Wij streven naar zo lang als nodig en zo kort als mogelijk.
De ervaring laat zien dat er meestal sprake is van een behandelduur tussen 8 – 12 consulten. Mocht de behandeling langere tijd nodig hebben dan kan in overleg met de gedragswetenschapper van het Wijkteam gekeken worden of verlenging mogelijk is.
Contact met de huisarts
De huisarts of jeugdcoach heeft u naar ons verwezen en wij zijn van mening dat de huisarts, jeugdcoach u en uw gezin gebaat zijn bij een heldere en open communicatie. Bij afsluiting van de behandeling stellen wij een kort afsluitend verslag op voor uw huisarts. Dit verslag mailen wij u vooraf ter goedkeuring. Als u akkoord bent gaat het verslag naar de huisarts.